Technology Design House since 1978

Din utvecklingspartner inom

Elektronik, Programmering, Systemutveckling

Om Svep  Designtjänster  Mobila plattformar  Referenser  Jobba hos oss  Partner  Kontakt  
                   

God Jul och Gott nytt år!

2013-12-19

Svep Design Center tackar alla sina kunder, samarbetspartners och vänner för det gångna året och ser fram emot ett spännande och framgångsrikt 2014!

Även i år har vi valt att inte skicka ut julkort utan istället stödja Cancerfonden och Barncancerfonden!

God jul och Gott nytt år!

 

De får mobilbranschen att växa

2013-11-29

Produktutvecklingsföretaget Svep Design Center är delaktigt i att få fram nya företag i mobilbranschen. De deltar i Power hour, ett månatligt möte där personer från bland andra Sony Mobile, Ericsson, Telia Sonera, Huawei och Blackberry lyssnar på och ger råd till entreprenörer.

– Syftet är att stärka regionen som ett hett område för mobilinnovationer, få mobilbranschen i stort att växa och att öppna dörren till alla externa innovativa händelser. Att konkurrenter hjälps åt på det här sättet är troligen unikt i världen, säger Marianne Larsson, innovationschef på Teknopol, verksamhetsansvarig och grundare av Power hour och Mobile Heights Business Center.

Deltagarna i Power hour är noggrant utvalda för sin unika kompetens, erfarenhet och nätverk. Som representant för ett av de få små företag som ingår i Power hour sitter Sveps utvecklingschef Mikael Hegardt med.

– Jag bjuder gärna på min tid och kunskap. Vi tror på att vi har nytta av varandra och att det i slutändan gör att vi alla kan göra fler affärer, säger Mikael Hegardt.

Företagets kompetens kommer till stor nytta när entreprenören har en idé men kanske ingen färdig teknisk lösning. Mikael och hans kollegor tittar på problemet, förklarar vad som är möjligt att lösa tekniskt, och vilken kostnad och utvecklingstid som krävs för att ta fram produkten. Hundratals entreprenörer och företag har på det här sättet fått värdefull hjälp.

 

Svep Design Center får miljonorder

2013-10-18

Svep Design Center AB har fått en order värd ca 1 miljon svenska kronor.

Ordern gäller utveckling av mobila produkter. Företaget har mångårig erfarenhet inom detta område och räknar med att ta hem fler liknande uppdrag den närmaste tiden.

 

Svep bidrar till Linux och Android

2013-10-03

Sveps dotterbolag Fructel har licens att bidra med källkod till mobiloperativsystemet Android. Företaget har ett så kallat Contributor License Grant och har skickat in patchar till både Linux-kärnan och Android.

Patcharna ger utökade möjligheter för den egenutvecklade handkontrollen Gametel. Företaget har även bidragit med flera förslag på förbättringar och tillägg i Android.”

 

Svep Robotic Challenge 2013

2013-08-13

Svep Design Center AB arrangerar, i samarbete med E-programmet vid Lunds Tekniska Högskola, för sjätte året i rad en tävling där de deltagande studenterna skall ta en egenhändigt byggd robot genom en labyrint på kortast möjliga tid.

Uppgiften, som löses i grupp och använder sig av den avancerade robotplattformen Lego Mindstorm, kräver att deltagarna kan samarbeta på ett ingenjörsmässigt sätt för att analysera problemet, konstruera roboten samt utveckla en effektiv algoritm som löser uppgiften.

- För många av studenterna är detta första gången dom får en inblick i hur deras yrkesliv kan se ut efter att dom tagit examen. Vi tror det ger dom en viktig erfarenhet som hjälper dom att lyfta blicken och titta förbi dom första inledande terminerna, säger Emil Ohlson, arrangemangsansvarig från Svep Design Center AB.

- Vi ser det som självklart att stödja E-programmet vid Lunds Tekniska Högskola, och det här är ett enkelt sätt att göra det på säger Mikael Hegardt, Utvecklingsansvarig för elektronik på Svep Design Center AB. Tävlingar med Lego Mindstorm förekommer vid många stora universitet runt om i världen, till exempel MIT, just för att det är roligt men samtidigt lärorikt.

Lunds Tekniska Högskola är en av Sveriges få kompletta tekniska högskolor. Här finns alla klassiska civilingenjörsprogram liksom nyare, och i vissa fall unika, utbildningar. Det finns även flera högskoleingenjörsprogram samt arkitekt- och industridesignprogram.

Svep Robotic Challenge 2013 äger rum den 28:e augusti i Kårhuset på Lunds Tekniska Högskola.

 

Godkänt för ISO9001

2013-03-13

Svep Design Center AB har nyligen erhållit ett godkännande för ISO9001. Efter en noggrann undersökning har Beureau Veritas bekräftat att företagets Kvalitetssystem uppfyller kraven som beskrivna i standarden. Företaget erhöll sitt första certifikat 2010The company received it's first certificate 2010.

 

Utvecklingspartner åt Mobill

2012-12-19

Svep Design Center AB har sedan ett år tillbaka varit utvecklingspartner åt Mobill Scandinavia AB för utveckling av deras nya produkter, där Svep fokuserar på produktutveckling samt produktionsanpassning.

Nu får Svep fortsatt förtroende att tillsammans med Mobill arbeta med vidareutveckling och anpassning av företagets produkter till bl.a. publik transport, där Mobill nyligen har vunnit ett antal upphandlingar av lösningar för SMS-biljetter.

- För Mobill är långsiktighet, kompetens och stabilitet viktiga kriterier när vi väljer samarbetspartners och vi har genomgående valt att liera oss med ledande aktörer inom respektive område på marknaden. Svep är ett bra exempel på ett sådant företag och vi ser fram emot att utvecklas tillsammans med dem framöver, säger Joakim Niléhn, VD på Mobill.

- Den typen av avancerade produkter som vi utvecklar för innovativa företag såsom Mobill ställer krav på stort kunnande och nära samarbete med kunden. Det är där vi verkligen kan dra nytta av vårt långa och stora kunnande inom produktutveckling, säger Mikael Hegardt, ansvarig för affärsutveckling.

Mobill är ett bra exempel på företag som regionen behöver – vi ser fram emot att samarbeta med dom under en lång tid framöver, avslutar Mikael Hegardt.

Svep Design Center AB etablerades 1978, och har sitt huvudkontor i Lund. Svep bedriver konsultverksamhet inom produktutveckling med elektronik och mjukvara bland annat på områdena inbyggda system, bildbehandling, trådlös kommunikation, ultraljud samt audio.

Uppdragen utförs som helhetsåtagande eller enskilda uppdrag på företagets kontor i södra Lund men även ute hos kund. Bland kunderna finns ett flertal av Öresundsregionens mest framgångsrika företag men även internationella organisationer. Svep expanderar målmedvetet både i och utanför Skåneregionen, och har nu mer än 40 anställda.

Mobill Scandinavia AB är ett svenskt IT-företag som erbjuder mjukvara och tjänster inom mobil e-handel (Mobile Commerce). Mobills patenterade teknologi baseras på en plattform innehållande betalning, verifiering och kommunikation. Mobill hanterar även driften. Tekniken fungerar i alla typer av nät och mobiltelefoner nät och är framtidsförberedd för tekniker som exempelvis NFC. Mobills vision är att erbjuda alla samma möjlighet att delta i mobil e-handel oavsett teknisk kompetens, tillgänglig infrastruktur eller produkt. Bland kunderna finns kollektivtrafiken i Värmland, Jönköping, Kronoberg, Kalmar och parkeringsoperatörer som UPAB. Mobill grundades 2005.

Kontaktpersoner
Mikael Hegardt, Affärsutveckling, 046-192703, mikael.hegardt@svep.se
Joakim Nihlen, VD, 0734-06 60 00, joakim.nihlen@mobill.se

 

  Svep Design Center AB    S:t Lars väg 42A, 222 70 Lund    Tel: 046-19 27 00    info@svep.se

Sitemap  

Go to the English version of svep.se