Svep – din partner för smart medicinteknik

Om din affÀr gÄr ut pÄ att utveckla smart medicinteknisk utrustning som förbÀttrar vÄrd och livskvalitet för patienterna, Àr det smarta steget att vÀlja Svep Design Center som din partner. Vi stödjer dig hela vÀgen frÄn idégenerering och behovsspecifikation till produktlansering och uppgraderingar.

Arbeta tillsammans med vÄrt expertteam för att snabbt ta fram högkvalitativa medicintekniska produkter, inklusive testning och produktion av smÄ testserier.

Kompetens genom hela utvecklingen

Balansen mellan form, funktion och pris mÄste vara rÀtt för att produkter ska uppfylla alla kvalitets- och lagkrav inom vÄrden. PÄ Svep kan vi ta pÄ oss alla aspekter av produktutveckling inklusive hÄrdvara, firmware, programvara och design av anvÀndargrÀnssnitt.

VÄr expertis tÀcker signalbehandling, inbÀddade system och AI sÄ du kan producera enheter som löser dagens vÄrdutmaningar.

Design process illustration

Vi hjÀlper dig att förbÀttra mÀnniskors liv

NĂ€r du tar hjĂ€lp av vĂ„rt team innebĂ€r det att du kan koncentrera dig pĂ„ dina kĂ€rnkompetenser och lĂ€mna designen Ă„t oss. FrĂ„n stora komplexa utvecklingsprojekt till enkla produktuppgraderingar, vi hjĂ€lper dig att nĂ„ dina utvecklingsmĂ„l i varje fas – i tid, av rĂ€tt kvalitet och inom din budget.

VÄrt kompetensomrÄde inkluderar allt frÄn projektledning till systemdesign & anslutning, ultraljudsteknik till regulatorisk compliance.

Areas of excellence illustration

Med oss blir dina utvecklingsprocesser bÀttre, betydligt snabbare och mer tillförlitliga.

Vi uppfyller de strÀngaste standarderna

Företag utvecklar medicintekniska produkter för att rÀdda och förbÀttra liv. För att lyckas med det behöver sjukhus och andra vÄrdinrÀttningar kunna lita pÄ att produkterna Àr sÀkra, har genomgÄtt noggranna tester och har en bevisad fördelaktig effekt pÄ de mÀnniskor som anvÀnder dem. Vi Àr certifierade av alla större standardorganisationer för att hjÀlpa till med smidig utveckling, implementering och granskning av medicintekniska produkter. De krav som vi Àr certifierade för inkluderar, men Àr inte begrÀnsade till, följande:

  • ISO 13485 and EU-MDR 13485 EU MDR Ă€r ett krav som reglerar vad du behöver göra för att producera eller importera medicintekniska produkter till EU. ISO 13485 Ă€r ett globalt krav dĂ€r organisationen mĂ„ste kunna visa att den producerar medicintekniska produkter och erbjuder tjĂ€nster som konsekvent uppfyller kund- och lagkrav.
  • Risk management: ISO 14791 ISO 14971 Detta Ă€r en ISO-standard för att tillĂ€mpa riskhantering vid tillverkning av medicintekniska produkter. Den reglerar kraven som stĂ€lls pĂ„ tillverkaren av en medicinteknisk produkt under produktens livscykel.
  • IEC 62304 reglerar kraven för livscykelprocessen hos medicinsk utrustning. Den Ă€r harmoniserad av EU och USA och fungerar som ett riktmĂ€rke för att uppfylla kraven pĂ„ bĂ„da dessa marknader.

Tunstall – bĂ€ttre uppkoppling för patienter

Tunstall har 150 000 anslutna enheter i Sverige som arbetar med vÄrdpersonal och vÄrdgivare för att hantera lÄngsiktiga hÀlsotillstÄnd och tillhandahÄlla personcentrerad vÄrd. Svep Design Center erbjuder en sÀker och pÄlitlig plattform för enhetshantering för att övervaka mottagna larm och tillhandahÄlla uppdragskritisk information till Tunstalls operationscenter, vÄrdgivare och kommuner.

LĂ€s om Svep IoT Platform